Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Zesde plaats voor Menno Kramer op NK Supersprint

 
19-02-2011 17:05:51 door Redactie

Zaterdag 19 februari streden de snelste schaatsers op de korte afstand om het Nederlands kampioenschap Supersprint. Namens het Pro-Act IT schaatsteam was Menno Kramer van de partij in Enschede. Na een derde plaats op de 100 meter legde Menno beslag op een zesde plaats in het eindklassement.

Op de 100 meter zette Menno tijden neer van 10,46 en 10,51 seconden. “Daarmee eindigde ik als derde op die afstand. De nummers één en twee staken er bovenuit, maar daarachter zat alles dicht op elkaar.”

Menno wist dus dat hij volle bak moest rijden om aan het eind van de dag op het podium te staan. “Helaas ging mijn 300 meter niet helemaal zoals ik gepland had. Ik heb alles gegeven, maar mijn tijden van 24,85 en 24,92 waren niet voldoende.” Gerben Jorritsma legde uiteindelijk beslag op de nationale titel. Menno, die eerder dit seizoen nog gewestelijk kampioen Supersprint werd, moest genoegen nemen met de zesde plaats.

Startjes trainen
Volgend weekend komt Menno weer in actie. Op zondag 27 februari strijdt hij om een startbewijs voor de 1000 meter op de NK Afstanden. De sprinter van het Pro-Act IT schaatsteam plaatste zich eerder al voor de 500 meter op de Nederlandse kampioenschappen per afstand, die op 11, 12 en 13 maart worden verreden.

“Wat dat betreft is zo’n Supersprint-toernooi altijd nuttig”, besluit Menno. “Je traint weer even je startjes.” En dat is voor een sprinter nooit weg.