Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Wisselend begin van nieuw seizoen

 
16-11-2013 11:11:16 door Thijs Roozen

Het schaatsseizoen is inmiddels alweer twee maanden aan de gang. Na een goede zomer waarin ik vooral fysiek veel progressie heb geboekt begon ik eind september weer met de voorbereidingswedstrijden op de Ijsselcup in Deventer.

De weken voorafgaand aan de Ijsselcup verliepen niet helemaal vlekkeloos. Door problemen rond mijn lies kon ik moeilijk starten en moest ik een aantal afstanden laten schieten. Het schaatsen zelf verliep steeds beter, snelle rondjes kwamen makkelijker en technisch ging het steeds soepeler. Elke race begint echter met een start en daar zaten de problemen. Op de Ijsselcup, de plaatsingswedstrijd voor het NK Afstanden, ging het opnieuw niet goed. Op de 1500 meter begon ik nog redelijk maar vergooide ik een goede eindklassering in de laatste ronde. Ik miste plaatsing voor het NK op 3 tiende en stond reserve. Op de 1000 meter ging het helaas bij de start al mis, ik verslikte mij in de eerste passen en bleef ternauwernood staan. De rest van de race kon ik mijn achterstand niet meer goed maken. 

De weken daarna heb ik mijn liezen een beetje rust gegeven. Ik heb geen korte afstanden meer gereden en veel geinvesteerd in mijn techniek en conditie. Een paar weken na de Ijsselcup zijn we naar Inzell vertrokken voor een weekendje wedstrijden. Daar reed ik eindelijk weer pijnvrij en soepel. Op de 500 meter klokte ik een dik persoonlijk record en voor het eerst een tijd onder de 37 seconde: 36,99! Ook op de 1500 meter reed ik een hap van mijn persoonlijke record af: 1.50,24. Eindelijk de verbeteringen waar ik op zat te wachten. 

Komende tijd ga ik weer hard aan het werk om goed voorbereid aan de start te verschijnen op de Eindhoven Cup, de plaatsingswedstrijd voor het NK Allround.

In het fotoalbum heb ik een aantal foto's van afgelopen periode geplaatst.