Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

We staan weer op het ijs!

 
18-09-2011 17:05:44 door Redactie

Na een periode van zes maanden skeeler-, fiets-, loop-, sprong- en krachttaining, heeft het Pro-Act IT schaatsteam het ijs weer betreden voor de eerste ijstraining. Ondanks dat thuisbaan Haarlem niet eerder open gaat dan zaterdag 1 oktober a.s., is trainer Peter van der Rol Brouwer dit weekend met de ploeg naar Heerenveen afgereisd voor de eerste ijstrainingen.

Thijs traint met KNSB

Heerenveen opende zaterdag 17 september haar deuren voor een nieuw schaatsseizoen. Gelijk het afgelopen seizoen was de ploeg welkom op de speciale trainingsuren van de KNSB op Thialf. Hoewel wij als ploeg in zijn geheel naar Thialf zijn afgereisd, was Thijs dit weekeinde onder de hoede van KNSB trainers in het kader van het THOM traject. Thijs verbleef derhalve in Wolvega. Menno, Olaf, Peter en teammanager Paul genoten wederom van de gastvrijheid van onze "vrienden van het schaatsteam", de fam. Korthals Altes, welke hun prachtige onderkomen in het kameleondorp Terherne opnieuw aan het team ter beschikking hadden gesteld.

Stroomstoring

Zaterdagochtend om 08.30 vond de eerste ijstraining plaats. Een training die helaas door de ijsmeester van Thialf na drie kwartier afgebroken moest worden door een stroomstoring in Heerenveen. Gelukkig was deze stroomstoring na een aantal uren verholpen waarna om 15.00 uur Peter alsnog de training op een publiekuur van Thialf kon voltooien. Thijs betrad om 16.30 met de landelijke talentengroep het ijs.

Ook zondag was de aanvang van de training 08.30. Ditmaal zou ook Thijs op dit uur zijn opwachting maken. De eerste uren op het ijs zijn nu gemaakt. Ook het komende weekeinde staat er een trainingskamp in Heerenveen op het programma. Dan zal het team wel als geheel, en nu zelfs al vanaf vrijdagmiddag, zijn trainingsrondjes op het Heerenveense ijs draaien, kortom het seizoen is nu echt begonnen!