Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Trainingskamp Berlijn Deel 1: "Heerlijk zo'n zware training!"

 
10-11-2010 09:09:15 door Redactie

Het Pro-Act IT schaatsteam heeft een succesvol trainingskamp achter de rug. Van zondag 24 tot en met zondag 31 oktober verbleef de ploeg in Berlijn, waar flink wat arbeid is verricht. Vroeg opstaan en zere benen, dat hoort er nu eenmaal bij.

 

Zaterdag 23 oktober kwamen Olaf, Menno en Thijs nog in actie in Thialf. Doordat Thijs in Heerenveen geblesseerd moest afhaken, vertrokken trainer Dannis, Olaf en Menno met zijn drieën richting Berlijn. De heenreis vanuit Friesland verliep niet geheel vlekkeloos. Het was vrij druk op de weg, waardoor de ploeg de nodige vertraging opliep.

 

Rond 18.00 uur kwam het team aan in het hotel, waarna ze een half uurtje hebben gelopen om de omgeving te verkennen. Na het eten - dat Olaf “een stuk beter vond dan 3 jaar geleden” - gingen de mannen op tijd naar bed. De volgende ochtend moesten ze immers alweer om 7.30 uur op het ijs staan. De reactie van Olaf na de eerste training: “Het is erg wennen om op dit vroege tijdstip al op het ijs te staan. Normaal gesproken sta je 10 uur later pas op het ijs.”

 

Geen pretje

Maandag zijn Olaf en Menno begonnen met een rustige training om aan het ijs te wennen. “Het was goed ijs, alleen de bochten waren snel uitgetrapt. Dit kwam omdat het druk was op de ijsbaan”, aldus Olaf. ’s Middags hadden de jongens een intensieve duurtraining op het ijs. “Voor mij als sprinter was dit geen pretje”, aldus Menno, “Maar ik ben wel blij dat ik het gedaan heb, ondanks de zere benen.”

 

Starttraining

Dinsdagmorgen hadden Olaf en Menno een vrij korte training: een starttraining. Deze duurt nooit lang, omdat zo’n training een grote impact op je liezen heeft. Die middag stond er een zware training op het programma voor Menno. Hij ging een aantal tempo’s rijden met korte rust. Zo leer je om technisch goed te kunnen blijven schaatsen, ook als je hele zere benen hebt.Na afloop van deze training verzuchtte Menno: “Heerlijk, zo’n zware training!” Olaf had een rustige duurtraining om zijn techniek te verbeteren. Die middag kwam ook Thijs aan in Berlijn, waar iedereen erg blij mee was.

 

Uitfietsen

Woensdagmorgen ging Thijs samen met Dannis naar de ijsbaan om een beetje te wennen aan het ijs. Ook Menno heeft die ochtend nog een half uurtje op het ijs gestaan. ‘s Middags hebben Olaf en Menno een extensieve intervaltraining gedaan op de fiets, dit om de vermoeide benen los te fietsen. Want die krijg je als je een zware trainingsweek hebt. Een teken dat je goed bezig geweest bent!