Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Thijs Roozen achtste in laatste wielerwedstrijd

 
29-08-2010 17:05:58 door Redactie

Thijs Roozen heeft in Heemskerk zijn laatste wedstrijd op de fiets van dit seizoen afgesloten met een achtste plaats. Na vijftig kilometer waterballet bevondt hij zich in een tweede groepje van vier rijders die moesten sprinten om de vijfde plaats.

Vanaf het begin van de wedstrijd regende het pijpenstelen en door de scherpe bochten in het stratenrondje lag het veld al gauw uit elkaar. Na ongeveer een kwartier ontsnapten er vier renners en Thijs wist dat deze mannen waarschijnlijk voorruit zouden blijven. "Ja, het waren vier sterke mannen en ik wist meteen dat dit raak zou zijn. Daarom ging ik er achteraan, alleen kwam ik er door wat problemen met mijn schakelsysteem niet bij. Ik zakte terug tot in het peloton; dat was wel balen!"

Uitgedund

Toen Thijs terug was in het peloton, bleek die groep ook al aardig uitgedund. Daarna waren er nog enkele ontsnappingspogingen die niks opleverden en dus leek het erop dat het peloton 'en groupe' moest gaan sprinten om de vijfde plaats in de einduitslag.

"Maar toen reden er ineens toch nog drie mannen weg en die hadden meteen een aardig gat. In de laatste twee ronden ben ik er vervolgens in mijn eentje naartoe gereden en die krachtsinspanning moest ik terugbetalen in de sprint." Zo meldt Thijs na de wedstrijd.

Aardige afsluiting

Een achtste plaats als resultaat dus voor Thijs. Een aardige afsluiting van dit wielerseizoen waarin hij één keer op het hoogste treetje van het podium mocht plaatsnemen.