Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Thijs Roozen zesde in Ronde van Naaldwijk

 
10-08-2010 15:03:20 door Redactie

Thijs Roozen is dinsdag 10 augustus als zesde geeindigd in de Wielerronde van Naaldwijk. Om tien uur 's ochtends stonden er zo'n 45 renners aan de start voor 40 kilometer ratelen en stuiteren door de straten van Naaldwijk.

Al vroeg in de wedstrijd ontsnapten er vijf renners, onder wie de Nederlands Kampioen, uit het toen al sterk uitgedunde peloton. "Ik zat er niet bij", blikt Thijs terug, "Maar ik probeerde met drie andere renners naar de kop van de wedstrijd toe te rijden. Een aantal ronden lang reden we zo'n honderd meter achter de koplopers, maar we kwamen er jammer genoeg niet bij."

Sprint

Van achteren uit kwamen er nog eens zes renners bij Thijs en zijn kompanen. Ronden lang probeerden zij kop over kop dichter bij de toen nog maar vier koplopers (een man was teruggevallen) te komen, maar die inspanningen waren vergeefs. Er moest gesprint worden om plek 5. Op de streep moest Thijs genoegen nemen met een 6e plaats.

"Het was een zware wedstrijd," zo meldde Thijs na afloop. "Er werd hard gereden en het wegdek met veel klinkers werkte ook niet erg mee. Al met al ben ik redelijk tevreden met mijn zesde plaats."

Zondag zal Thijs voor de een-na-laatste keer aantreden in een wielerwedstrijd, ditmaal in Nispen (Brabant).