Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Thijs Roozen Nederlands Kampioen Allround Junioren B!

 
05-02-2012 14:02:52 door Redactie


Thijs Roozen is zondag 5 februari Nederlands Kampioen Allround Junioren B geworden. Na dag 1 stond Thijs nog tweede in het klassement op slechts 38 honderdste van een seconde achterstand op nummer 1 Wesly Dijs. In een direct duel wist Thijs de eerste afstand deze tweede wedstrijddag (1000m) 23 honderdste van een seconde sneller dan Wesly af te leggen. Thijs finishte in 1.15.22. Deze tijd betekende tevens een nieuw Baanrecord voor Junioren B! Een opmerkelijke prestatie gezien de omstandigheden.
 

Na derde afstand nog steeds tweede in het klassement

Thijs had weliswaar 23 honderdste van zijn achterstand op de 1000m afgesnoept, omgerekend naar de 3000m bedroeg zijn achterstand nog 44 honderdste van een seconde. Het regelement schrijft voor dat opnieuw de nummers 1 en 2 van het klassement tegen elkaar in de baan komen voor hun slotafstand, de 3000m.

3000m ware thriller

Wesly en Thijs hadden de talrijke toeschouwers zowel op de 1500- als de 1000m al een prachtig sportief gevecht voorgeschoteld, de koek bleek echter nog niet op. Het was Thijs die na 4 ronden de lont in het kruidvat stak, hij versnelde en bouwde een voorsprong op van ruim twee seconden. Uiteindelijk bleven hiervan op de meet nog 1.2 seconden over na een geweldige slotronde van tegenstander Wesly. Thijs Nederlands Kampioen!

Missie geslaagd

Vier afstandsmedailles, twee keer goud en twee keer zilver, een Baanrecord op de 1000m en als klap op de vuurpijl het Nederlands Kampioenschap, kortom "missie geslaagd"!

Bekijk de foto's van het NK in het fotoalbum.

Bekijk hier alle uitslagen van het NK.

Bekijk hier de microsite van het NK.

 

"Roozen en De Neeling stralen na titels"

 

"Jun-B: Roozen kampioen na spannend slot"

 

"Jun-B: Baanrecord Roozen op kilometer"