Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Team Pro-Act traint in Heerenveen

 
15-10-2010 15:03:25 door Redactie

Op zaterdagmiddag 25 september is het Pro-Act IT schaatsteam opnieuw naar Heerenveen vertrokken om tweemaal op het snelle ijs van Thialf te kunnen trainen. De samenstelling van het team was iets anders. Thijs was namelijk ook in Heerenveen, maar hij nam deel aan het THOM talentenkamp van de KNSB.

Na aankomst zaterdagmiddag werd er meteen goed getraind door Menno en Olaf, die door Paul Roozen begeleid werden dit weekend. Het was lekker rustig op de baan en de jongens hebben veel 'snelheidswerk' gedaan. "Het is hier toch allemaal anders dan in Haarlem, je kunt hier perfect en rustig trainen", zo merkte Menno na de training op. "Ook is het zo dat je hier een hogere snelheid behaalt dan op andere banen. Dat is vooral goed voor de bochten."

Wolvega

Na de training vertrokken Menno, Olaf en Paul naar Wolvega, waar zij die nacht sliepen in het Holland Inn hotel. 's Ochtends moest iedereen er weer vroeg uit, want de training begon al om half negen. Na opnieuw een geslaagde training, waarin wat meer duurwerk gedaan werd, vertrokken de jongens tevreden weer  richting huis.

Volgende week

"Volgende week gaan we weer naar Heerenveen, dan maar voor één ijstraining. De week daarop is de ijsbaan in Haarlem alweer open, dus dan hoeven we hier niet meer te trainen. Dat is opzich wel jammer", vertelde Olaf na afloop. "Toch is het ook wel weer leuk om gewoon op je 'eigen ijs' in Haarlem te trainen."