Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Regio-selectie NK Allround junioren B

 
08-01-2012 11:11:58 door Redactie

Afgelopen weekend, 7 en 8 januari, is de Regio-selectie voor het NK Allround junioren B verreden. Zaterdag 7 januari met Eindhoven als plaats van handeling en zondag 8 januari Den Haag. Voor het Pro-Act IT schaatsteam stond Thijs Roozen hierbij aan de start.

Overigens werd dit weekend ook de Regio-selectie voor de junioren A verreden. Olaf Smit zou hier het Pro-Act IT schaatsteam vertegenwoordigen. Helaas is Olaf nog onvoldoende hersteld van zijn hersenschudding, opgelopen tijdens een val op een 500m gereden in Heerenveen net voor kerst. Olaf zal zich nu richten op de Regio-selectie voor de NK afstanden 3- en 5km welke in het weekend van 18 en 19 februari plaats vindt.

Zaterdag 7 januari Eindhoven

De eerste dag van de Regio-selectie voor Thijs. De omstandigheden bleken zwaar, maar het beloofde daardoor ook een mooi en interessant tournooi te worden. Na zijn snelle 500 meters in Heerenveen respectievelijk Erfurt, wist Thijs nu een degelijke 38.92 te produceren, goed voor een tweede plaats.

Op de 3000m had het lot Thijs gekoppeld aan de nummer een van de 500m, Wesly Dijs. Diezelfde loting had ook tot gevolg dat na de rit van Wesly en Thijs de toppers uit het Haagse circuit aan de start zouden verschijnen. Het werd dus sowieso afwachten wat de tijden van Wesly en Thijs waard zouden blijken te zijn. Het werd een prachtig spel tussen de twee toppers maar ook de ritten na hen werd een waar spektakel. Uiteindelijk bleek Thijs de snelste tijd te hebben gereden en nam Thijs tevens de nummer een positie over in het tussenklassement.

Zondag 8 januari Den Haag

Dag twee van de Regio-selectie. Geen loting voor de 1500m maar een omgekeerde startvolgorde op grond van het tussenklassement. Dit betekende dat Thijs in de laatste rit aan zou treden tegen Kees Heemskerk.

Welk een spektakel zou het wederom worden! Opnieuw was het "jonge hond" Patrick Roest die de lont in het kruidvat aanstak. Gelijk zijn 3000m race in Eindhoven de avond tevoren, vloog hij er opnieuw in en zette met nog twee ritten te gaan een zeer scherpe tijd neer.

Vervolgens in het laatste kwartet de nummers 1 t/m 4 aan de start. Het is maar een selectiewedstrijd, de race naar het NK al gelopen? Daar dachten de rijders dus heel anders over!  Wesly komt in de voorlaatste rit in een nieuw baanrecord voor junioren B over de finish, 1.54.63! Thijs finisht negentien honderdste van een seconde later in 1.54.82 voor Kees die in 1.55.73 de chrono's laat stoppen.

Winnaars van de dag Wesly Dijs (afstandzege en Baanrecord) en Thijs Roozen (eindklassement). Winnaars ook Kees, Cas, Partick, Frerik, Willem en Olof welke zich allemaal direct voor het NK hebben gekwalificeerd. Maar de grootste winnaar was toch het publiek. Bedankt mannen voor een geweldige avond en geweldig tournooi! Voor uitslagen zie hier.