Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Pro-Act IT schaatsteam op trainingskamp in Erfurt, dag 8

 
17-10-2011 04:04:06 door Redactie

Zaterdag 15 oktober is het Pro-Act IT schaatsteam vertrokken voor een trainingskamp naar het Duitse Erfurt. Tot en met zondag 23 oktober zullen trainer Peter van der Rol Brouwer en de rijders in Erfurt verblijven om daar de schaatstechnische basis te leggen voor de rest van het seizoen. Ga voor foto-updates naar het fotoalbum. Ook op twitter worden zeer regelmatig nieuwtjes en belevenissen geplaatst!

Dag 8

De laatste dag in Erfurt. Dag twee van het wedstrijdweekend. Voor Menno staat er een 500- en een 1000m op het programma. Thijs, jawel hij gaat van start, en Olaf zullen aan de start verschijnen voor een 3000m.

Weer twee PR's 

Menno als eerste aan de start voor zijn 500m. Zijn opening sneller dan ooit in 10.41 seconden. Na een eveneens prima gelopen eerste (buiten)bocht kwam hij op de kruising helaas zijn tegenstander tegen waardoor Menno, ondanks voorrang, enigszins opgehouden werd en iets te lang in de buitenbaan moest blijven alvorens te kunnen kruisen. Hij finisht uiteindelijk na 38.75 seconden.

Op de 3000m zowel Thijs als Olaf aan de start. Olaf deed wat hij het hele trainingskamp al deed, hard rijden. Hij dook maar liefst ruim twaalf seconden onder zijn beste tijd! Hij scherpte het aan tot 4.09.90.

Na de vier PR's van Olaf (vier uit 5 dit kamp) en het PR van Menno (1500m), kon Thijs niet achterblijven. Thijs wist de 3000m winnend af te sluiten in een nieuw PR van 4.02.10. Een verbetering van zijn beste tijd met ruim 3 seconden.

Inmiddels zijn trainer Peter van der Rol Brouwer en de rijders op weg naar huis.

Dag 7

Vandaag, zaterdag 22 oktober, dag 1 van het wedstrijdweekend ter afsluiting van het trainingskamp in Erfurt. Helaas bleek Thijs nog niet fit genoeg om vandaag al te starten op een van de races. De hoop is nu gevestigd op dag 2, zondag 23 oktober, om dan tenminste nog een 3000m te kunnen rijden.

Twee PR's voor Olaf en een voor Menno

Menno beet het spits af en zette een 38.93 op de klokken. Olaf dook voor het eerst dit seizoen onder de 40 seconden en ook maar meteen onder zijn beste tijd, 39.73, een nieuw PR.

Vervolgens kwamen beide mannen aan de start voor een 1500m. Na een zeer voortvarende start, bleef Menno net boven de 2 minutengrens steken, maar reed wel een nieuw PR in 2.00.88. Olaf deed ijskoud wat hij eerder op de 500m had gedaan en een week eerder ook al op de 1500m, hij reed wederom een PR. Hij reed voor het eerst onder de minutengrens. Zijn PR staat nu op 1.59.13.

Nog een laatste nacht in Erfurt en dan zit het trainingskamp er weer op.

Dag 6

De laatste echte trainingsdag breekt aan. Omdat er vandaag niet 's ochtends vroeg maar rond het middaguur geschaatst werd, hoefden de rijders niet zo vroeg op. Om acht uur zat iedereen aan het ontbijt. Helaas voelde Thijs zich vandaag niet helemaal goed waardoor hij de training over sloeg. "Ik voelde mij donderdagmiddag al niet helemaal lekker. Dus is het verstandiger om het nu even rustig aan te doen."

Wedstrijdvoorbereiding

Olaf en Menno gingen 's middags wel het ijs op. Er stond een wedstrijdvoorbereiding op het programma waarin veel werd gestart en gesprint. Even goed de puntjes op de i zetten!

Dag 5

Het trainingskamp van het Pro-Act IT schaatsteam is alweer halverwege. Omdat de mannen de benen nu toch aardig beginnen te voelen werd er vandaag maar een keer geschaatst. 's Ochtends werd er een techniek- en sprinttraining gedaan. 's Middags werd het helaas wat minder weer waardoor de fietstraining maar ander half uur duurde. 

Na een lekkere avond maaltijd en nog een drankje in het plaatselijke café gingen de mannen weer vroeg naar bed. Morgen nog een dag goed trainen en dan weer een weekend vol wedstrijden!

Dag 4

Vandaag een dagje van het ijs af. In drie dagen is er al zo'n vijf keer geschaatst en dus was het tijd voor een 'off-ice' dag. 's Ochtends werd er een krachttraining afgewerkt in het honk naast de ijsbaan. Na de krachttraining hadden de jongens even tijd om te ontspannen.

Kamp Buchenwald

Op de rustmiddag stond er een uitje op het programma. Naast het nabijgelegen Buchenwald ligt een oud concentratiekamp van uit de Tweede Wereldoorlog. Duizenden mensen zijn hier gestorven en iedereen vond de overblijfselen en tentoonstellingen een indrukwekkende belevenis.

Dag 3

Dag drie van het trainingskamp in Erfurt stond in het teken van snelheid. 's Ochtends moesten de mannen vroeg uit de veren voor een techniektraining op het ijs en aan de cornerbelt. Na even te hebben gerust werd er 's middags opnieuw getraind.

"Vorige week hebben we in Haarlem ook al een dergelijke training gedaan en de rondjes geklokt. Ditmaal was het doel om nog sneller te gaan en echt die bochten op hoge snelheid te trainen." Zo verteld trainer Peter. De bedoeling was een teamsprint van 700 meter waarbij er telkens ongeveer 250 meter door een persoon word gereden waarna hij afvalt en de rest door gaat.

En sneller gereden werd er. Alle drie de mannen reden dikke persoonlijke records over een temporondje van 400 meter. 

Dag 2

Op dag twee van het trainingskamp in Erfurt werd er 's ochtends rustig aan gedaan. Voor het ontbijt werden wat bocht oefeningen in de band gedaan(zie fotoalbum) en daarna was het tijd om te ontbijten en even te rusten. 

Lange duurbloken

's Middags was het tijd om weer op het ijs te gaan. De mannen moesten achtereenvolgens duurblokken rijden van 4-, 2 keer 6-, en 2 keer 8 minuten. Vooral de laatste blokken overstegen de verwachtingen. Ten opzichte van de afgelopen weken en vorig jaar werd er een stuk harder gereden. "Op een gegeven moment ben je zo ontspannen en kom je gewoon in een flow, dan kun je door blijven gaan. Dat is een van de dingen waar je het voor doet!" Zo vertelt Thijs.

Uiteten

Na de training werden in het park nog wat stabiliteits- en buikspieroefeningen gedaan om vervolgens lekker terug naar het pension te fietsen. 's Avonds waren de mannen uitgenodigd door de familie Wilmink en Snijders om mee uit eten te gaan, waarvoor dank! Er werd een goede Italiaan uitgezocht en na een heerlijke maaltijd was ook deze dag alweer om.

Dag 1 

 

Thijs nog niet wedstrijdfit 

Op zondag 16 oktober stond er direct een trainingswedstrijd voor de rijders op het programma. Thijs en Olaf zouden aan de start verschijnen voor een 500 en een 1500m en Menno zou een 500 en een 1000m rijden.

Tijdens de wedstrijdvoorbereiding zondagochtend, bleek Thijs nog niet wedstrijdfit. Daar waar hij vorig weekend in Haarlem wegens een liesblessure aan de kant moest blijven, kwam deze trainingswedstrijd nog net even te vroeg. Een glijstart tijdens het inrijden voor de 500m maakte hem duidelijk dat "vol starten" nog niet mogelijk is.  

Olaf wederom snel

Ook Olaf diende het vorig weekend in Haarlem noodgedwongen aan de kant te blijven. Zondag bleek echter dat Olaf prima hersteld is van het griepje dat hem zo vroeg in het seizoen al in de weg zat. Olaf wist een nieuwe beste tijd te produceren op de 1500m, 2.00.72. Na zijn PR op deze afstand gereden 2 oktober in Heerenveen, wist hij nu weer bijna een seconde van zijn PR af te rijden!

Volg het team ook op www.twitter.nl/teamproact , voor meer updates!