Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Podiumplaats op NK Supersprint is haalbaar

 
16-02-2011 16:04:53 door Redactie

Aan zijn machtige bovenbenen kun je het al zien: Menno Kramer is sprinter. De 17-jarige schaatser van het Pro-Act IT schaatsteam doet komende zaterdag (19 februari) een gooi naar de titel op het NK Supersprint.

 

Het Aalsmeerse talent is er klaar voor. Dat blijkt wel uit de tijden die hij de afgelopen tijd reed. Zo verbeterde Menno vorige week het Haarlemse baanrecord op de 700 meter, dat al ruim drie jaar in de boeken stond. “Ik reed 54,71 seconden, 2,1 seconden sneller dan het oude record. Een flinke verbetering ja. En in Heerenveen had ik ook al een persoonlijk record gereden op de 500 meter. Dat is altijd lekker, in aanloop naar een NK.”

 

Kanshebber

Dat Nederlands kampioenschap staat komende zaterdag op het programma in Enschede. Als gewestelijk kampioen behoort Menno Kramer tot de kanshebbers op het NK. “Je moet natuurlijk afwachten wat de vorm van de dag is en wat de concurrentie doet”, aldus Menno. “Maar als ik pr’s rijd, moet een podiumplaats mogelijk zijn.”

 

Explosief

De persoonlijke records van Menno Kramer staan al aardig scherp. “Op de 300 meter is mijn pr 24,47 seconden en op de 100 meter 10,44 seconden.” Drie keer met je ogen knipperen en de 100 meter zit er dus al zo ongeveer op.

 

“Je wordt er niet echt moe van, maar je moet alle kracht geven die je in je hebt. Ben je niet explosief genoeg, dan heb je niets te zoeken op het NK Supersprint.” Bij Menno Kramer zit het wel goed met die explosiviteit. Dat bewijzen zijn pr’s. En die gespierde bovenbenen natuurlijk.

 

Zaterdag na afloop van het NK is op deze site een update te vinden van Menno’s prestaties.