Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Opnieuw wedstrijd in Heerenveen

 
05-12-2010 10:10:41 door Redactie

Op woensdag 1 december mocht het complete Pro-Act IT schaatsteam opnieuw een wedstrijd rijden in Heerenveen. IJsclub Ter Aar organiseerde in IJstadion Thialf een puntenwedstrijd voor clubleden, ze hadden echter ook nog een plekje over voor Menno, Olaf en Thijs.

Het ijs in Thialf was ditmaal van mindere kwaliteit dan de afgelopen wedstrijden, zo merkten de mannen vooraf op. Desalniettemin was er vandaag opnieuw een mooie kans op het rijden van snelle tijden en het verbeteren van de techniek in met name de bochten.

Geen spektakel

Op de 500 meter werden er geen spectaculaire tijden gereden. Alle jongens hadden wat missers in hun race zitten; de een wat meer dan de ander. De rijders kwamen dan ook niet in de buurt van hun persoonlijke toptijden. Menno reed naar een tijd van 39,91, Thijs kwam uit op 39,87 en Olaf op 40,22.

Vervolgens reden Menno en Thijs een 1000 meter, tegen elkaar. Olaf kwam uit op de 1500 meter. Met name Thijs reed een goede race en een persoonlijk record leek in de maak. Helaas mocht het niet baten; Thijs kwam 5-honderdsten boven zijn PR uit op een tijd van 1.16,75. Menno finishte in 1.18,11. Olaf reed op de 1500 meter naar een solide 2.05,34.

‘De perfecte training’

“Toptijden waren ook niet echt te verwachten vandaag”, zo vertelde Olaf na afloop. “We zitten midden in een pittige trainingsperiode ter voorbereiding op de belangrijke wedstrijden van het seizoen. Deze wedstrijd zagen wij ook meer als de ‘perfecte’ training op snel ijs. Je komt hier namelijk op hogere snelheden dan bij ons in Haarlem. Daardoor kun je de bochten extra goed trainen.”

Komend weekend staat voor Olaf en Menno een heus kampioenschap op het programma: het Gewestelijk Kampioenschap Supersprint. “En daar wil ik maar al te graag mijn titel prolongeren!”, blikt Menno vooruit. Hij was vorig  jaar namelijk de sterkste over twee keer 100- en twee keer 300 meter.