Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Olaf Smit rijdt 14e Henk Lubberding Classic

 
10-09-2010 10:10:11 door Redactie

Olaf Smit heeft zondag 5 septemeber meegedaan aan de 14e Henk Lubberding Classic, een 120 kilometer lange fiets tourtocht/wedstrijd in de buurt van de Achterhoek.

"De eerste 90 kilometer van deze tourtocht wordt er geneutraliseerd gereden, iedereen moet achter de auto die voorop rijdt blijven." Zo legt Olaf uit, "maar de laatste 30 kilometer mogen de mensen die daar behoefde aan hebben, en dat waren er een heleboel, er een wedstrijd van maken."

Training

Olaf deed niet mee aan de wedstrijd en zag deze 120 kilometer puur als een training. "Ik denk dat het goed voor een schaatser is om af en toe lang en op een lage intensiteit te fietsen, dit om de basisinhoud te vergroten." Zo meende hij vooraf. "Toch heb ook ik de laatste 30 kilometer nog aardig moeten aanzetten op de klimmetjes, want ook al doe je niet mee, je gaat toch automatisch iets harder rijden."

Hank

Na de wedstrijd was Olaf dan ook moe maar voldaan. "Ik denk dat dit een goede training voor mij is geweest, maar volgende week ben ik gewoon weer in het junioren peloton te vinden." Olaf zal dan aan de start verschijnen bij de "Wielerronde van Hank" in Brabant.