Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Menno Kramer geplaatst voor NK Supersprint!

 
17-01-2011 09:09:44 door Redactie

“De supersprint? Die ligt me wel”, aldus Menno Kramer. Dat bleek zondag 16 januari in Den Haag, waar Menno zich plaatste voor het NK Supersprint.

 

Heel spannend was het overigens niet voor de sprinter van het Pro-Act IT schaatsteam. “Van tevoren wist ik namelijk al dat ik me had gekwalificeerd voor het NK, dankzij mijn tweede plaats in de ranking. Zelfs als ik was gediskwalificeerd of gevallen, had ik me geplaatst. Maar natuurlijk wil je goed rijden.”

 

Dat lukte niet helemaal, aldus Menno. “Ik zat niet helemaal lekker in de wedstrijd. Misschien had het te maken met het overlijden van mijn opa, eerder die week.” Was zijn opa een grote fan? “Ja, hij was een liefhebber, dat zeker. Hij zou ook gewild hebben dat ik zondag zou rijden.”

 

Eénhonderdste

 

De eerste 100 meter in Den Haag reed Menno prima. Met éénhonderdste scherpte hij zijn persoonlijk record aan tot 10,44. “Over de andere afstanden ben ik minder tevreden.” Over de tweede 100 meter deed Menno 10,67. Op de 300 meter klokte hij achtereenvolgens 25,39 en 25,76. Uiteindelijk eindigde hij als zesde.

 

“Gewoon rammen”

 

Het Nederlands kampioenschap wordt zaterdag 19 februari verreden in Enschede. “Ik sta nu tweede op de ranglijst, dus voor de medailles rijden moet mogelijk zijn”, meent Menno, een groot liefhebber van deze korte sprintafstanden.

 

“De 100 meter, dat is gewoon rammen. Al moet je technisch ook goed rijden, anders wordt het niks. De 300 meter is ook rammen, maar daarbij moet je toch ook de bocht goed kunnen lopen. Ja, die supersprint ligt mij wel. Ik doe dit liever dan een 3000 meter rijden.”