Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Laatste 2 weken van het seizoen aangebroken

 
05-03-2012 12:12:21 door Redactie

De laatste twee weken van het seizoen zijn aangebroken. Twee weken waar met name Thijs Roozen nog volop in actie zal komen. A.s. vrijdag zal echter Menno Kramer als eerste namens het Pro-Act IT schaatsteam in actie komen. Hij start vrijdagmiddag 9 maart tijdens het NK Afstanden Junioren A op zijn favoriete 500m. Zaterdag 10 maart zal het tournooi voor Thijs een aanvang kennen.

Maximaal drie afstanden per rijder

In tegenstelling tot Menno zal Thijs de 500m aan zich voorbij laten gaan. Weliswaar heeft hij zich ook op de 500m gekwalificeerd om deel te mogen nemen aan het NK Afstanden Junioren B, hij wist deze afstand tijdens de Regio-selectie zelfs te winnen, toch heeft hij na overleg met trainer/coach Peter van der Rol Brouwer besloten de 500m aan zich voorbij te laten gaan. De regels stellen dat een rijder aan maximaal 3 afstanden tijdens het NK Afstanden mag deelnemen. Thijs heeft er voor gekozen aan de start te verschijnen van de 1000, 1500 en 3000m. Zaterdag zal Thijs strijden om de titels op de 1000 en 3000m. Zondag volgt dan nog het koningsnummer, de 1500m. Plaats van handeling Breda.

Viking Race als toetje

Na het NK afstanden is het seizoen nog niet gedaan. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart zal Thijs nog deelnemen aan de vermaarde Viking Race. Als regerend Nederlands Kampioen Allround, zal Thijs het opnemen tegen de kampioenen uit de andere Europese schaatslanden. De Viking Race staat daarom ook wel bekend als het officieuze Europees Kampioenschap Allround voor Junioren. Thijs start hier bij de oudste categorie welke aan deze wedstrijd mogen deelnemen, de tweedejaars Junioren B. Plaats van handeling Heerenveen.

Voor programma NK Afstanden Junioren, kijk hier

Voor programma Viking Race, kijk hier