Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Inspanningstesten bij Melvin Kantebeen

 
14-08-2010 12:12:41 door Redactie

Op 13 augustus hebben Olaf en Thijs voor de tweede keer een inspanningstest gedaan bij inspanningsfysioloog Melvin Kantebeen in Amsterdam. Door deze test krijgen de rijders te zien hoe ze ervoor staan, wat er nog beter kan en waar op getraind moet worden.

De inspanningstest word gedaan op een hometrainer midden in het Sport Medisch Centrum(SMA) in Amsterdam. Wanneer de jongens binnenkomen wordt eerst het vragen formulier, dat ze thuis hebben ingevuld, besproken. Vervolgens worden ze gewogen en het vetpercentage wordt opgemeten. Daarna mogen ze even een kwartier inrijden. Vervolgens kan de test beginnen.

Weerstand

Om de longinhoud en zuurstofopname te meten krijgen ze ook een mondkapje om. Vervolgens wordt elke drie minuten de weerstand(afhankelijk van lichaamsgewicht) verhoogt, daardoor raken ze langzaam uitgeput. Deze test wordt ook gedaan door o.a. de Rabobank Wielerploeg. Velen van hen beschrijven deze test als 'loodzwaar'.

Zwaar

Daar zijn de rijders van het Pro-Act IT schaatsteam het mee eens. "Het is zo zwaar omdat je continu druk op je benen voelt, je kan nergens herstellen", zo zij Thijs na afloop. "Op een gegeven moment zie je zwart voor de ogen en dan kan je gewoon niet meer verder. 's Middags heb ik drie uur lang op bed gelegen, zo uitgeput was ik", aldus Olaf. Op het moment dat ze niet meer verder kunnen wordt de weerstand van de fiets afgehaald en is de test ten einde. Na afloop kunnen de jongens zien hoeveel vermogen hun benen aankunnen en op welke hartslagen er het beste getraind kan worden.

Kijk ook eens op www.contest.nl voor meer informatie.

Foto's van de inspanningstest zijn hier te vinden.