Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Geslaagd trainingsweekend in Heerenveen

 
04-07-2011 14:02:37 door Redactie

 

Het Pro-Act IT schaatsteam is afgelopen weekend voor twee dagen naar Heerenveen vertrokken om op zomerijs te trainen. De jongens hadden er veel zin in en vonden het een welkome afwisseling na al dat fietsen, skeeleren en krachttrainen. Kortom: de winter is alweer in zicht!

Zaterdagmiddag werd er om twee uur afgesproken bij de MacDonalds in Hoofdorp. Niet echt een plek voor topsporters, maar dat deerde niet. Er moest geschaatst worden en daar hadden de jongens heel veel zin in. "Ik heb super veel zin om weer op het ijs te zijn", vertelde Thijs zaterdag. "Dat is toch het gene waar je zo hard voor traint en waar je het allemaal voor doet. Skeeleren en fietsen zijn wel leuk, maar om het schaatsen draait het allemaal."

Slapen bij de boer

Na een anderhalf uur durende autoreis kwamen de jongens samen met trainer Peter aan in Thialf. Er werd meteen anderhalf uur geschaatst op een uiterst rustig uur. "Het was erg rustig, dat klopt. Dat is wel lekker hoor voor zo'n eerste kennismaking met het ijs, dan heb je de ruimte om je ding te doen", zo legt Menno uit. Na de ijstraining werd er koers gezet richting Mildam, 3 kilometer onder Heerenveen. Daar werd die avond lekker gekookt door Peter en geslapen in een huisje op de camping bij de boer.

Vroeg uit de veren

Zondagochtend moest er vroeg opgestaan worden door de jongens want de ijstraining zou al om 8.30 uur aanvangen. De wekker stond om 6.30 uur en direct na het wakker worden werden er een aantal balansoefeningen op de bal gedaan. Na een vlug ontbijt werd er voor de tweede keer getraind in Heerenveen. Opnieuw was het zeer rustig. "Vandaag hebben we veel sprintjes en tempo's tot 800 meter afgewerkt. Allemaal op techniek en niet helemaal volluit. Maar ja, je kan het toch soms niet laten om even door te trekken aan het eind van de bocht", aldus Olaf. 

Na een lekkere lunch, verzorgd door de familie Kramer, werd er vervolgens koers gezet richting huis. Het was een geslaagd weekend, zo vond ook trainer Peter. "Het is goed om de jongens weer even op het ijs te hebben gezien. Nu hebben we een goed beeld van de verbeterpunten waar we aan gaan werken."

Bekijk de foto's hier.