Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Eerste ijstraining in Thialf

 
20-09-2010 11:11:12 door Redactie

Zoals aangekondigd vertrokken de rijders van het Pro-Act IT schaatsteam zaterdagmiddag samen met teammanager Paul Roozen naar Heerenveen voor de eerste ijstraining van het nieuwe seizoen. Na een anderhalf uur durende autoreis en een goede warming-up konden de schaatsen voor het eerst dit seizoen aangetrokken worden.

Menno, Olaf en Thijs trainden zaterdagmiddag van half vijf tot zes uur op een 'combinatie-uur' in Thialf. Op deze uren mag alleen gereden worden door rijders die aan bepaalde normen voldoen. Mede daardoor is het vaak erg rustig en goed trainen op zo'n uur.

Wennen

Vanaf de eerste slagen ging het vrij goed met alle drie de jongens. Ze moesten even wennen aan het gladde ijs in plaats van asfalt, maar dat duurde niet lang. "Ja het was weer even wennen aan het begin", zo meldde Olaf tijdens de dweilpauze. "Maar zo'n eerste training is altijd leuk, je kan weer lekker hangen in de bochten en het voelt heel snel aan allemaal."

Schoenen aan

Na een paar voorzichtige steigerungs(korte versnellingen) en duurrondjes kwam de dweilmachine kwam het ijs op. De jongens ging snel van het ijs af en trokken de schaatsen uit. "Even de schaatsen uit en de normale schoenen aan is goed voor de doorbloeding van je voeten", legt Thijs uit. "Tevens lijkt het dan na de dweilpauze alsof je voor de tweede keer gaat schaatsen, je hebt alweer een stuk meer gevoel op het ijs."

Laatste deel

De laatste drie kwartier van de training zag teammanager Paul de jongens met verbazing vooruit gaan. "Ja ik stond er echt van de kijken hoeveel makkelijker het ging na de dweilpauze, even de schaatsen uit heeft echt effect!" Toen het trainingsuur voorbij was fietsten Thijs, Menno en Olaf nog even uit in de atletiekhal om vervolgens met een tevreden gevoel in de auto te stappen.

Volgende week zal het Pro-Act IT schaatsteam tweemaal in Heerenveen trainen.