Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Dag 1 NK Allround: twaalfde plek voor Thijs Roozen

 
05-02-2011 14:02:19 door Redactie

Vandaag (zaterdag 5 februari) stond in Hoorn de eerste dag van het NK Allround op het programma. Thijs Roozen kwam daarbij in actie op de 500 en 1500 meter.

Op de eerste afstand, de 500 meter, reed Thijs een tijd van 39,82. “Dat was een goede race”, blikt de rijder van het Pro-Act IT schaatsteam  terug. “Ik eindigde ermee op de zevende plaats, hoger dan ik had gedacht.” 

Vervolgens stond de 1500 meter op het programma. Op die afstand merkte Thijs dat hij de afgelopen tijd in de lappenmand had gezeten. “Ik ben het hele jaar niet ziek geweest. En dan uitgerekend nu wel", baalt hij. "Een 500 meter kun je wel rijden op techniek; dan merk je niet zo erg hoe je er fysiek voorstaat. Maar op de 1500 meter moet je fysiek top zijn.”

Teleurstellend

Dat was Thijs, pas net hersteld van zijn ziekte, helaas niet. “Voor de race voelde ik me al niet helemaal top. Ik kwam ook niet op snelheid, had totaal geen macht.” Hij eindigde op de veertiende plaats in 2.04,63. “Een tijd die niet echt bij mij past”, aldus Thijs. Na één dag schaatsen staat hij op plek twaalf in het tussenklassement. “Toch wel teleurstellend.”

Alles geven

Morgen (zondag) rijden de deelnemers de 1000 en de 3000 meter, wederom in Hoorn. Wat Thijs hiervan verwacht? “Natuurlijk wil je altijd winnen, maar dat is niet echt reëel. Ik ga gewoon zo goed mogelijk rijden en zorgen dat ik aan de streep niet harder had gekund; dat ik alles heb gegeven.”

Zondagmiddag rond uiterlijk 15.00 uur is op deze site een update te vinden van Thijs’ prestaties.