Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Een vol Thialf? Dat smaakt naar meer!

 
08-03-2011 10:10:31 door Redactie

Afgelopen zaterdag (5 maart) was Menno Kramer een van de deelnemers aan een experiment in de schaatswereld: de teamsprint. In een afgeladen Thialf startte hij snel, maar het liep minder goed af...

 

“De teamsprint is een nieuw onderdeel dat voor het eerst werd uitgeprobeerd”, blikt Menno terug. “Het lijkt op de teamachtervolging. Ook hierbij start je namelijk met twee teams van drie rijders. Een race duurt drie rondes en na elke 400 meter valt er een rijder af. Iedereen rijdt één rondje aan kop en de derde rijder maakt de race solo af. Een heel spectaculair onderdeel, waarbij de snelheid enorm hoog ligt.”

 

Onderuit!

Dat kon Menno Kramer aan den lijve ondervinden op het supersnelle ijs van Thialf, in het finaleweekend van de World Cup. “We hadden de snelste opening, maar helaas ging ik in de tweede bocht onderuit. Ik was het hele seizoen nog niet gevallen. Jammer dat het net nu gebeurde.”

 

Op de tribune zaten immers nog zo’n 8000 enthousiaste World Cup-bezoekers, die wel benieuwd waren naar de prestaties van de B-junioren op dit nieuwe onderdeel. En voor zo’n publiek blijf je natuurlijk liever op de been...

 

Smaakt naar meer

Aan zijn val in Heerenveen hield Menno Kramer gelukkig niets over, ook geen deuk in zijn zelfvertrouwen. Hij kijkt dan ook terug op een mooie ervaring. “Het was geweldig, al die enthousiaste mensen op de tribune. Dat geeft je enorm veel energie.”

 

Uiteraard hoopt Kramer in de toekomst vaker in Thialf te staan. Maar dan tijdens echte kampioenschappen. “Dat is waar ik voor bezig ben”, besluit de sprinter van het Pro-Act IT schaatsteam. “Deze ervaring smaakte in elk geval naar meer.”