Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Een grote stap voorwaarts!

 
03-11-2014 12:12:20 door Thijs Roozen

Afgelopen weekend heb ik tijdens het KPN NK Afstanden twee dikke persoonlijke records gereden op de 1500- en 1000 meter. Een grote stap voorwaarts!

1500 meter

Mijn weekend begon zaterdagmiddag op de 1500 meter. De afgelopen tijd begon ik vaak te langzaam op deze afstand. Ik durfde niet hard genoeg door te trappen in de bochten en dat zorgde ervoor dat ik mijn topsnelheid niet bereikte(waar toch mijn kracht ligt). Ik was erop gebrand om dit keer wel snel van de start te gaan. Onder luide aanmoedigingen van het publiek startte ik redelijk, pas in de eerste bocht lukte het echter om echt snelheid te maken. Vanaf dat moment schaatste ik heerlijk. Na een opening van 24,4 seconde schaatste ik mijn snelste rondje ooit: 26,3 seconde! Vrij opvallend om dat op een 1500 meter te doen. Mijn twee laatste rondjes gingen in 27,9- en 30,1 seconde. Ik finishte in een dik persoonlijk record van 1 minuut en 48,92 seconde! Eindelijke onder de magische grens van 1 minuut en 50 seconde, goed voor de 12e plaats op 2,8 seconde van winnaar Sven Kramer. Het was geweldige om een goede race voor zoveel publiek te rijden.

1000 meter

Zondag stond vroeg in de middag de 1000 meter op het programma. Thialf zat opnieuw lekker vol voor een Nederlands Kampioenschap zo vroeg in het seizoen. Ik was opnieuw zeer gemotiveerd om een dik persoonlijk record te schaatsen. Mijn tegenstander was dat ook, maar hij overdreef het iets. Na twee valse starts werd hij gediskalificeerd en moest ik alleen rijden. Toen ik voor de derde keer naar de start reed moest ik mijzelf wel tot kalmte manen. Ik mocht dan alleen rijden, ik was nog steeds prima in vorm en klaar om een prima race af te leveren. Dat lukte ook. Na opnieuw een snelste rondje ooit van 25,9 seconde(!), finishte ik in 1.10,76. Dit leverde een 13e plaats op, 2,6 seconde achter winnaar Kjeld Nuis.

Al met al heb ik een gaaf weekend gehad! De komende tijd ga ik weer gewoon trainen om later dit seizoen nog sterker voor de dag te komen. Te beginnen over twee weken op de Holland Cup in Dronten.

Bekijk hier mijn 1000- en hier mijn 1500 meter race op YouTube.