Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Een goed begin is het halve werk

 
10-11-2010 09:09:21 door Redactie

De eerste wedstrijd van het seizoen is achter de rug. Donderdag 14 oktober namen Olaf en Menno deel aan de wedstrijd in het Thialf stadion te Heerenveen, georganiseerd door het Schaatscircuit. Het Pro-Act IT schaatsteam is met veel pr’s naar huis gegaan.

Thijs verscheen vandaag niet aan de start, hij rijdt zondag zijn eerste wedstrijd. Menno en Olaf kwamen wel in actie. Op de 500 meter scherpte Olaf zijn persoonlijke besttijd aan tot 40.20. Dit is een verbetering van bijna een seconde ten opzichte van zijn vorige pr. Menno reed zijn eerste 38-er (38.68). De grens is doorbroken! “Dat waren nog eens snelle bochten”, aldus Menno Kramer.

En nog twee pr’s

Vervolgens reden beide jongens een 1500 meter. Olaf reed naar een tijd van 2,03.33. Wederom een persoonlijk record. “Het laatste rondje moet beter, maar deze heb ik mooi in mijn zak!”, aldus Olaf Smit. Menno zette de snelste opening van de dag neer en kon ‘m erg goed doortrekken. Hij kwam uiteindelijk uit op een tijd van 2,01.33. Ook voor Menno een verbetering van zijn oude pr.

De jongens hebben twee afstanden gereden, met op beide afstanden pr’s. Dit was dus een goede start van het seizoen. Maar zoals de rijders zelf al zeiden, het kan beter. “Op naar de volgende wedstrijd.”