Volg mij

Follow us on facebook   Follow us on twitter

Dag 2 NK Allround: geen 3000 meter

 
06-02-2011 13:01:54 door Redactie

Met een twaalfde plek in het tussenklassement reisde Thijs Roozen vandaag (zondag 6 februari) af naar Hoorn. Op dag twee van het NK Allround stonden de 1000 en 3000 meter op het programma.

 

Op de eerste dag van het Nederlands kampioenschap (zaterdag) was Thijs prima gestart met een goede 500 meter. Op de 1500 meter bleek echter dat hij nog niet voldoende wedstrijdfit was, na een onfortuinlijke ziekteweek vlak voor het NK.

 

1000 meter

Vandaag (zondag) begon met de 1000 meter. “Ik voelde me voor de race beter dan gisteren”, aldus de rijder van het Pro-Act IT schaatsteam. “Ik opende niet snel, maar reed wel een goed eerste rondje. Mijn slotrondje was helaas niet goed genoeg.” Met een tijd van 1.18,98 eindigde Thijs op de negende plaats.

 

“Met die tijd stond ik tiende in het tussenklassement, maar door mijn slechte 1500 meter van gisteren mocht ik niet starten op de 3000 meter”, vervolgt Thijs, die uiteindelijk naar huis ging met een dertiende plaats in het eindklassement.

 

Blik vooruit

“Dat is zeker niet wat ik gedacht en gehoopt had, maar het is niet anders”, concludeert Thijs, die vorige week door zijn ziekte nog de regionale plaatsingswedstrijden voor het NK Afstanden moest missen. “Ik hoop nu dat ik een aanwijsplek krijg voor de landelijke plaatsingswedstrijden voor het NK Afstanden. Hopelijk kan ik me dan alsnog plaatsen voor het Nederlands kampioenschap.”

 

Kortom, eerst even de teleurstelling van dit weekend verwerken en dan de blik weer vooruit. Op naar nieuwe uitdagingen!

 

Bekijk alle uitslagen van het NK Allround.